Kipburger met cheddar en spek met zoeteaardappelfrietjes
Zoooo lekker, deze burger. Nu ja, niet echt een burger eigenlijk want er zit een kipfilet tussen het broodje. Niet iedereen hier is even gek van zoete aardappel, maar afgewerkt met geraspte parmezaan vonden we de frietjes toch ook wel héél erg geslaagd! Absoluut voor herhaling vatbaar, dit hele gerechtje!!
Dit heb je nodig:
(voor personen)
700 g zoeteaardappelfrietjes uit de diepvries (oven of airfryer)
4 pistolets
2 kipfilets
8 plakjes ontbijtspek
2 tomaten
100 g geraspte cheddar
2 eetlepels geraspte parmezaan
kipkruiden
peper en zout
voor het sausje:
1 sjalot (of een halve rode ui)
4 steeltjes bieslook en/of enkele takjes peterselie
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels ketchup
peper en zout
Pel de sjalot (of rode ui) en versnipper ze fijn.
Versnipper de bieslook en/of peterselie.
Meng de mayonaise met de ketchup, de sjalot en de bieslook. Kruid met peper en zout.
Bak het spek in 5 minuten krokant in de airfryer op 185°C. (of in de pan zonder vetstof)
Snijd de tomaten in plakjes.
Halveer de kipfilets in de lengte en kruid ze met kipkruiden.
Bak de kip zonder vetstof 8 minuten in de airfryer op 185°C. (of in een pan met een beetje olie of boter)
Bak de kip zonder vetstof 8 minuten in de airfryer op 185°C. (of in een pan met een beetje olie of boter)
Bestrooi ze met de cheddar en bak ze nog 2 minuten verder tot de kaas gesmolten is. (kan ook onder de grill in de oven)
Bak de zoeteaardappelfrietjes in de airfryer of oven. Volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de pistolets zo nodig nog kort op in de oven en snijd ze door.
Bestrijk de onderste helft met wat saus en leg er de gebakken kip, het spek en een plakje tomaat op. Eindig met nog een beetje saus en leg er de bovenste helft van de pistolet bovenop.
Serveer de burger met de frietjes en bestrooi deze met de geraspte parmezaan.
Heerlijk genieten!!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten