Pindakaas-cornflakekoekjes in een chocoladejasje (zonder oven!)
Net zoals in mijn vorige post koekjes met pindakaas, MAAR deze keer voor mensen en niet voor honden! :) Mijn dochter is helemaal gek van pindakaas. Manlief daarentegen is geen fan, maar déze koekjes gingen er bij iedereen heel vlotjes in... Zo lekker!
Dit heb je nodig:
(voor 6 koeken)
40 g cornflakes
40 g cornflakes
75 g pindakaas
1 eetlepel honing
75 g pure chocolade
een snuifje zeezout
EXTRA: muffinbakblik
Stop de cornflakes in een diepvrieszak en rol ze fijn met de deegroller. (of doe dit gewoon tussen je handen)
Smelt de pindakaas met de honing en een snuifje zout (kort en al roerend) in een pannetje.
Smelt de pindakaas met de honing en een snuifje zout (kort en al roerend) in een pannetje.
Haal van het vuur, doe de gemalen cornflakes erbij en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg over 6 holtes van een muffinbakblik en druk het aan. Laat een tweetal uur opstijven in de diepvriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie of een minuutje - even roeren en eventueel nog iets langer - in de magnetron.
Haal de koekjes uit de muffinvorm, doop ze in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Strooi er desgewenst nog een snuifje zeezout over. (lijkt me lekker, maar ik ben het vergeten)
Laat nog even in de koelkast opstijven en... smullen maar! Mmm!!!
(recept uit Carrefour Food Magazine)
Reacties
Een reactie posten