Ovenschotel met kip, aardappelen, feta, dille en harissayoghurt

Wat een heerlijke ovenschotel. Als je van een beetje pittig houdt, is dit echt een aanrader! Het moet wel even in de oven, maar is super snel en gemakkelijk te maken. Ideaal met dit beginnende herfstweer, mmm!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g vastkokende aardappelen
1 rode ui
1 bol knoflook
3 eetlepels extra vierge olijfolie
8 kippendijen met bot of stukken kipfilet
1 citroen (biologisch)
100 g feta
een flink handjevol verse dille
250 Griekse yoghurt
1 eetlepel harissa (of sambal oelek)
peper en zout

Verwarm alvast de oven voor op 190°C.

Snijd de aardappelen (met schil) in hapklare stukken.
Snijd de ui in partjes of versnipper hem.
Haal de knoflookteentjes los, maar pel ze NIET. (Zo worden ze lekker zacht en wat zoet - de pel eet je natuurlijk niet op)

Doe de aardappelen, de ui, de knoflookteentjes, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper in een ovenschaal van ongeveer 30 cm doorsnede. Schep alles door elkaar.

Leg de kip er bovenop en bestrijk met de resterende eetlepel olijfolie. Bestrooi met wat peper en zout.

Bak alles zo'n 40 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven.

Rasp er een beetje citroenschil over en besprenkel met wat citroensap (naar smaak).
Werk af met de verbrokkelde feta en de versnipperde dille.

Doe de yoghurt in een kom en roer de harissa er kort door. Werk het gerecht hiermee af.

Superlekker!!


(recept uit Foodies Magazine)

Reacties

Populaire posts