Potato wedges met rundergehakt, tomaat, guacamole, zure room en gepekelde rode ui

Ik wou de titel van dit receptje graag wat inkorten, maar het lukte me niet. Elk ingrediënt draagt hier zoveel bij, het geheel is zoooo lekker! Ja, dit wordt iets dat zeker vaker op ons menu komt: snel klaar (zeker met een airfryer), super gemakkelijk en héél erg lekker!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1/2 bosje verse peterselie
1200 g potato wedges uit de diepvries
1 rode ui
3 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel witte kristalsuiker
400 g rundergehakt
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
200 g kerstomaten
1 pot guacamole
100 g zure room
peper en zout


Bak de potato wedges volgens de aanwijzingen op de verpakking in de airfryer of oven.

Meng in een kom de azijn, de suiker, een snuifje zout en een scheutje lauw water.
Snijd de ui in dunne ringen en leg deze in het azijnmengsel. Schep goed door elkaar en zet aan de kant.

Snijd de kerstomaten in de lengte in kwartjes.
Hak of knip de peterselie grof.
Zet allebei even opzij.


Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin het gehakt gaar.
Breng het op smaak met het paprikapoeder, komijn, peper en zout.

Verdeel de potato wedges over de borden, schep er het gehakt, de guacamole en de zure room over.
Werk af met de tomaten, de gepekelde rode ui en de peterselie.

Smullen maar!


(recept uit Carrefour Food Magazine)

Reacties

Populaire posts