Pureeburgers met spinazie

Een super simpel, lekker bijgerechtje dat ook handig is om een restje gekookte aardappelen weg te werken!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

750 g zachtkokende aardappelen
een handvol verse spinazie
1 ei
3 eetlepels paneermeel
een snuifje nootmuskaat
een klontje boter
peper en zout 


Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar in lichtgezouten water.
Je kan uiteraard ook een restje gekookte aardappelen nemen.

Stamp ze fijn met behulp van een pureestamper en meng er de rauwe spinazie, het ei, een snuifje nootmuskaat en peper en zout naar smaak onder.


Schep met een ijsschep porties uit de puree en duw deze plat tot een burger. Bestrooi aan beide kanten met het paneermeel.

Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers in zo'n 5 minuten goudbruin aan beide kanten.

Te combineren met waar je maar zin in hebt! Mmm!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts