Ovenschotel met zalm, puree en knolseldersaus
Een knolseldersaus i.p.v. een klassieke kaassaus: magerder, bomvol groenten én smaak! Deze ovenschotel is verrassend, smaakvol en perfect herfstweer-op-je-bord!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
400 g zalmfilet
500 knolselderblokjes (diepvries)
800 g bloemige aardappelen
2 sjalotten
100 g geraspte parmezaan
200 ml room, 30% vetgehalte
scheutje melk
klontje ongezouten boter
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
nootmuskaat
peper en zout
4 takjes dille, voor de afwerking (optioneel)
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 15-20 minuten gaar in lichtgezouten water.
Pel en versnipper de sjalotten.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak er de sjalotten en de knolselderblokjes in aan.
Voeg 200 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat 10 minuten zacht sudderen op een laag vuur, tot de knolselder zacht is.
Voeg de room toe en mix met behulp van de staafmixer tot een smeuïge saus.
(voor 4 personen)
400 g zalmfilet
500 knolselderblokjes (diepvries)
800 g bloemige aardappelen
2 sjalotten
100 g geraspte parmezaan
200 ml room, 30% vetgehalte
scheutje melk
klontje ongezouten boter
1 groentenbouillonblokje
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
nootmuskaat
peper en zout
4 takjes dille, voor de afwerking (optioneel)
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in 15-20 minuten gaar in lichtgezouten water.
Pel en versnipper de sjalotten.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak er de sjalotten en de knolselderblokjes in aan.
Voeg 200 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Laat 10 minuten zacht sudderen op een laag vuur, tot de knolselder zacht is.
Voeg de room toe en mix met behulp van de staafmixer tot een smeuïge saus.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze met een pureestamper samen met een klontje boter, een scheutje melk, wat nootmuskaat, peper en zout tot puree.
Snijd de zalm in reepjes/blokjes.
Schep de puree in een ovenschaal en leg de zal er bovenop. Lepel de knolseldersaus erover en werk af met de geraspte parmezaan en de Italiaanse kruiden en zet 15-20 minuten in de oven.
Werk desgewenst af met gesnipperde dille.
Smakelijk!
Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze met een pureestamper samen met een klontje boter, een scheutje melk, wat nootmuskaat, peper en zout tot puree.
Snijd de zalm in reepjes/blokjes.
Schep de puree in een ovenschaal en leg de zal er bovenop. Lepel de knolseldersaus erover en werk af met de geraspte parmezaan en de Italiaanse kruiden en zet 15-20 minuten in de oven.
Werk desgewenst af met gesnipperde dille.
Smakelijk!
(recept uit Libelle Lekker)








Reacties
Een reactie posten