dinsdag 30 augustus 2011

Mijn eigen boek!

Neen, het heeft absoluut niets met eten te maken, maar toch kon ik het niet laten ook hier even reclame te maken voor één van mijn andere creatieve projecten.  Ik heb namelijk een boek geschreven!  Jawel, een écht boek.  Voorlopig nog in eigen beheer, maar 'proberen gaat mee' dus binnenkort vertrekt er ook een exemplaartje naar een uitgeverij... Je weet maar nooit!
Mijn boek heet 'Zoon met een gebruiksaanwijzing' en gaat over - je raadt het al - mijn zoon.  Mijn vijfjarige zoon heeft namelijk een vorm van autisme.  Neen, je hoeft je hier zeker geen indrukwekkende scenario's bij voor te stellen zoals het beeld dat in veel films naar voren komt.  Meestal valt het namelijk zelfs niet eens op en lijkt hij een doodnormaal kind.  Dat is hij ook in vele opzichten.  Wat hem dan toch zo bijzonder maakt?  Tja, dat heb ik dus getracht onder woorden te brengen in mijn boek.  Het is zeker geen zware lectuur vol wetenschappelijke termen.  Ik heb geprobeerd aan de hand van talrijke anekdotes recht uit ons dagelijkse leven aan te tonen waarom mijn zoon zijn 'labeltje' draagt.
Op UniBook kan je een fragmentje lezen (eigenlijk enkel de inleiding) en daar is het boek vanaf vandaag ook te koop.  Via DEZE link kom je meteen op de juiste pagina terecht.
Het is ook te vinden via zeer veel Belgische en Nederlandse multimedia-webwinkels en het is eveneens bestelbaar bij iedere boekhandel via het ISBN-nummer.  Men zegge het voort! ;)

6 opmerkingen:

 1. Hey Eva,
  Benieuwd om je boek te lezen. Mijn vriendin heeft een project autiwoonzorg. Je kan er fan van worden op facebook. Ze plaatsen je boek vast graag als link op hun website.
  Veel succes,
  Stephanie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Eva.Ik heb een vriendin .Haar zoon is ook autistisch,en kan niet veel worden gebruike,Ik ga soms met hem en zijn hond lange bos wandelinhgen maken.Hij is een inspiratie voor mij.Zo een leuke jongen met de mooiste blauwe ogen die je ooit gezien hebt.ik zou ook graag jou boek lezen.Is het on line verkrijbaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. p.s nu zag ik pas dat het bij Unibook verkrijbaar is.Zo jou boek gaat een reis maken naar Nieuw Zelland;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, een eigen boek. Proficiat! Het lukt mij wel niet om het fragmentje te lezen, ik ga straks nog eens proberen meteen andere internetbrowser (kan aan google chrome liggen). Ik heb geen ervaring met moederschap of autisme, maar ik vind het wel heel bijzonder en lief dat je een boek schrijft over je zoon. Hopelijk wordt 't veel gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Fragmentje is gewoon een pdf-bestandje dus normaal als je Acrobat Reader geïnstalleerd hebt dan moet het lukken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Even ter info: mijn boek staat vanaf nu ook op Boekenbank: http://www.boekenbank.be/boekenbank-web/boekenbank/public/title/detail?isbn=9781616275075 (binnenkort ook met cover + beschrijving + juiste taal want nu staat er 'Engels'). Dat betekent dat je hem nu normaal gezien in elke boekenwinkel in België en Nederland kan bestellen via 't ISBN-nummer en dat je hem ook via deze site kan bestellen en laten leveren in een boekenwinkel naar keuze. Er komen geen kosten bij dus dat is wel interessant... :)

  BeantwoordenVerwijderen