vrijdag 16 december 2011

Gegratineerde abrikozen met geitenkaas en verse tijm

Ben je nog op zoek naar een héél simpel en natuurlijk ook lekker dessertje of hapje voor tijdens de feestdagen?  Krijg je mensen op bezoek die niet zo houden van mierzoete desserts terwijl andere gasten wél van een zoet accentje houden?  Geen probleem, dit gerechtje is ideaal!  Ik vond het alvast zeer geslaagd! :)


Dit heb je nodig:
(voor 14 gevulde halve abrikoosjes)

1 blik abrikozen op sap
50g geitenkaas (b.v. Chavroux)
enkele sprietjes verse tijm
peper en zout

EXTRA: ovenvaste schaaltjes met lage rand, b.v. crème brûlée-schaaltjes

Verwarm al meteen de oven voor op 200°C + ook de grill mag je ondertussen voorverwarmen op de hoogste (of bijna hoogste) stand.

Laat de abrikozen in een vergiet of zeef uitlekken en vang het sap op in een kom.


Verdeel de abrikozen dan over de schaaltjes en giet 2 eetlepels sap in elk schaaltje naast de abrikooshelften.
Ik legde - zoals in het receptje - 7 stuks in 1 schaaltje, maar je kan er gerust ook minder nemen (in kleinere schaaltjes) of ze achteraf verdelen op bordjes.  Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel honger je / je gasten nog hebt / hebben.


Leg ongeveer 1 koffielepel geitenkaas op elk abrikooshelftje.


Rits de tijmblaadjes van de takjes en verdeel de tijm over de abrikozen.  Kruid af met wat peper en zout.


Zet de schaaltjes tenslotte zo'n 5 minuten onder de grill van een op 200°C voorverwarmde oven.

Dien warm op.  Smakelijk!!!



(receptje uit Libelle - Licht & lekker gezond)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen