zaterdag 7 september 2013

Kindergerecht: witte ei-muizen op een bedje van wortel-erwtenpuree

Het is niet iedere dag mogelijk, maar wat is het leuk om af en toe eens een écht kindergerechtje op tafel te toveren en dan de blinkende oogjes van mijn zonen te zien. Alles smaakt plots eens zo lekker en eigenlijk kost het - bij dit gerechtje althans - niet eens zo veel moeite om het in elkaar te knutselen!

 
Dit heb je nodig:
(voor 4 porties)

100g diepvrieserwten - ontdooid
4 eieren
750 g aardappelen
4 middelgrote wortelen
zout en peper
2 middelgrote radijsjes
4 stengels bieslook
1 theelepel ketchup
125 ml melk
1 eetlepel goede boter
1 kleine dikke plak kaas (of een grote Babybel)

EXTRA: een houten prikkertje + een diepvrieszakje

Schil de aardappelen en de wortelen en snijd ze in stukken. Kook ze 20 minuten in licht gezouten water. (let op: begin te timen vanaf het moment dat het water echt kookt).

Breng op hetzelfde moment de eieren aan de kook. Laat ze zo'n 10 minuten koken zodat ze hardgekookt zijn.


Hebben de eieren 10 minuten gekookt, neem ze dan uit de pan en hou ze even onder koud stromend water. Zo voorkom je een zwarte rand rondom de dooier. Pel ze en laat ze nog even afkoelen.

Maak ondertussen de radijsjes schoon en snijd voor de oortjes van de ei-muizen 8 schijfjes uit het midden van de radijzen. Neem ook 4 stengels bieslook klaar.

Snijd in elk ei met een aardappelmesje gleufjes voor de radijsoortjes en duw ze er voorzichtig in. Prik dan achteraan met een houten prikker een gaatje voor de bieslookstaart en stop de bieslookstengels erin. Vul tenslotte de punt van het diepvrieszakje met de ketchup en knip een klein stukje van de punt zodat het een mini-spuitzakje wordt. Spuit nu de oogjes en het neusje op de 'muizen'.Als de aardappelen en de wortelen 20 minuten gekookt hebben, giet ze dan af. Voeg de (eventueel even opgewarmde) melk en de boter eraan toe en stamp dit tot een puree. Breng hem op smaak met wat zout en peper en roer er de erwtjes doorheen.

 
Snijd de kaas in blokjes of puntjes en garneer de borden: onderaan een flinke schep puree, daar bovenop een ei-muisje en tenslotte nog de stukjes kaas.

Smakelijk!!!


(receptje uit 'Koken & Genieten' Kinderspecial/11, pagina 36)


Dit recept verschijnt ook op Gift Avenue.

1 opmerking:

  1. Hi Eva,

    Wat ziet dat er ontzettend leuk uit. Bedankt voor het idee. Ik ga dit zeker een keertje maken voor onze kleine gasten tijdens de table d'hôte enfant. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen