zondag 29 september 2013

Quiche met selder, noten, brie en appel

Nu en dan tover ik wel eens een quiche op tafel. Meestal is er niet al te veel voorbereiding nodig en smaken doet hij altijd wel... Zo ook bij deze quiche. De friszure appeltjes en de zachte smaak van de kwark maken deze quiche helemaal af!


Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg
1 hele struik bleekselderij
60 g walnoten
4 eieren
200 g volle kwark (= verse kaas)
1 Granny Smith appel (groene schil, zure smaak)
200 g brie

EXTRA: taartvorm


Snijd de selder in stukjes. De harde uiteinden en de bladeren mogen weg.
Bak de stukjes zo'n 5 minuten in ongeveer 2 eetlepels olijfolie. Neem de pan van het vuur.


Leg het bladerdeeg samen met het bijgevoegd bakpapier in de taartvorm. Hak of breek de noten in stukjes en strooi ongeveer 3/4 ervan uit over het bladerdeeg. Verdeel de (iets afgekoelde) selder eveneens over het deeg. Klop de eieren los met de kwark en schenk dit mengsel ook in de taartvorm.

 

Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.

Snijd de appel met de schil er nog aan in kwartjes en verwijder het klokhuis. Snijd dan elk partje nog eens in 3 stukken. Snijd de brie in plakjes.
Verdeel de stukjes appel en de plakjes brie in een cirkel over de quiche. Bestrooi het geheel met de overschot van de noten.


Bak de quiche 35-45 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten