vrijdag 13 september 2013

Quiche met kip, courgette, lenteui en geitenkaas

Met een quiche kan je werkelijk alle kanten uit. Je legt er op waarin je zin hebt en een nieuwe creatie is geboren! Dit receptje kwam ik ooit eens tegen in Flair en ik heb het helemaal gemaakt zoals beschreven. Het resultaat was een zeer lekkere quiche, maar een beetje minder geitenkaas zou hem eigenlijk nog fijner maken. Bij deze dus mijn lichtjes aangepast recept.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 kipfilets
1 courgette
4 lente-uitjes
1/2 rol geitenkaas (= 75 à 100 g)
200 ml room, vetgehalte +/- 25%
4 eieren
peper en zout
1 rol bladerdeeg

EXTRA: quiche-/taartvorm

Verwarm allereerst de oven voor op 180°C.

Snijd de kipfilets in blokjes en bak de blokjes langs alle kanten aan in een pan in een scheutje olie. Ze hoeven niet helemaal doorbakken te zijn want in de oven garen ze nog verder!


Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snijd de courgette in redelijk dunne plakjes.
Snijd de lente-uitjes in ringen. Je mag hiervoor al het wit en het niet taaie deel van het groen gebruiken.


Snijd ook de geitenkaas in plakjes.


Meng in een schaal de room, de eieren en een snuifje peper en zout goed door elkaar.

Rol het bladerdeeg uit in de taartvorm (samen met het bijgevoegde bakpapier) en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Op die manier komt het deeg tijdens het bakken zeker niet helemaal bol te staan.

Verdeel de kippenblokjes, de courgetteschijfjes en de lenteui-ringen over het deeg. Overgiet dit alles met het ei-roommengsel en leg bovenop de plakjes geitenkaas.


Plaats de quiche ongeveer 40 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!


(recept uit Flair)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten