dinsdag 7 oktober 2014

Chocoladetaart met amandel

Een heerlijk stuk chocoladetaart, een beetje smeuïg, niet overdreven zoet en met lekker veel chocolade... On-weer-staan-baar! Bovendien is deze taart in een handomdraai gemaakt. Die tover ik vanaf nu zeker vaker uit de oven!


Dit heb je nodig:
(voor een kleine taart voor 4 tot 6 personen)

3 eieren
70 g witte suiker
80 g pure chocolade
75 g goede boter
130 g amandelpoeder
een beetje cacaopoeder om te bestrooien

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Splits de eieren en klop de eigelen goed op met de suiker. Je bekomt dan een lichtgele massa.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf.


Smelt de chocolade met de boter au bain marie (in een schaal bovenop een pot met een bodempje kokend water) of in de microgolfoven. In dat laatste geval verwarm je de chocolade met de boter telkens 30 seconden op 800 watt, waarna je iedere keer goed roert. Doe je dat niet dan kan de chocolade gemakkelijk verbranden!

Meng dan het gesmolten chocolade-botermengsel met de eigelen en schep er tenslotte voorzichtig de eiwitten door. Roer niet te hevig want dan klop je alle er net ingeklopte lucht er zo weer uit en krijg je geen luchtige taart.

Schep tot slot het amandelpoeder er voorzichtig door.Beboter een bakvorm en giet het beslag erin. Ik nam een ovenschaaltje omdat mijn taartvorm te groot bleek voor dit taartje. Het is echt niet zo groot als je bovenstaande hoeveelheden neemt.

Bak de taart 20 tot 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Check of ze klaar is door er een houten prikker in te steken. Komt die er droog uit dan is de taart klaar. Zo niet, schuif de taart dan nog voor enkele minuten in de oven.

Bestrooi tenslotte met wat cacaopoeder.
Smakelijk!!!

 
(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten