vrijdag 17 oktober 2014

Puree / stoemp met ratatouille

Met aardappelen kun je veel kanten uit. Je kunt ze gewoon koken, of bakken, of je maakt er frietjes van, of kroketjes of een heerlijke gratinschotel, ... en je kan er natuurlijk ook puree of 'stoemp' van maken. Voeg aan die puree nog iets extra's toe en je hebt een supergerecht! Dat is zeker ook het geval met deze puree... Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 6 personen)

1 kilo aardappelen
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
peper en zout
oregano, vers of gedroogd (hoeveelheid naar smaak)
250 ml tomatenpuree
1 teentje knoflook

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze zo'n 20 minuten in gezouten water. Zorg dat ze goed zacht gekookt zijn. De exacte tijd hangt natuurlijk ook af van welke soort aardappel je gebruikt. Als ze gaar zijn, giet ze dan af en stamp ze fijn met een pureestamper.


Terwijl de aardappelen op het vuur staan, kun je de groenten beginnen bereiden...

Was alle groenten, verwijder de steeltjes en de pitjes van de paprika's en schil de ui. De courgette, aubergine en paprika's hoef je niet te schillen. Snijd dan alle groenten in blokjes.Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en voeg alle groenten toe. Roer geregeld even om.

Als de groenten halfgaar zijn, roer je er wat peper, zout en oregano door. Voeg dan de tomatenpuree en een beetje water toe en roer alles goed door elkaar. Laat dit alles 30 minuten sudderen op laag vuur in een open pan. Roer op het einde de (fijngeperste) knoflook toe.


Schep de ratatouille nu onder de puree. Indien gewenst kun je nog een beetje zout toevoegen, maar dat is niet echt nodig. Lekkerrrrr!


(recept uit 'Stoemp!' van Albert Verdeyen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten