zaterdag 11 oktober 2014

Pastinaaksoep

Pastinaak is een soort wortel, maar dan wat zoeter én pittiger van smaak. Onze kinderen zijn er dol op en ook deze soep viel hier dus erg in de smaak. Afgewerkt met enkele stukjes walnoot is het absoluut dé perfecte herfstsoep!


Dit heb je nodig:
(voor 4 bordjes soep)

1 ui
2 grote pastinaken (of 3 kleinere)
1 teentje knoflook
2 theelepels currypoeder
1 groentenbouillonblokje
100 ml vloeibare room
enkele (bij voorkeur verse) walnoten
peper en zout

Versnipper de ui, verwarm wat boter (of olie) in een soeppot en fruit de ui daar enkele minuten in. Roer af en toe even door.

Schil ondertussen de pastinaken met een dunschiller of een mesje en snijd ze in stukken. Zoals je kunt zien had ik ook een pastinaak met een hele vreemde vorm... hihi

Pel en versnipper het teentje knoflook en voeg dat ook toe in de pot. Voeg ook de curry toe en laat alles enkele minuten bakken.




Giet 750 ml warm water in de pot en leg ook het bouillonblokje erin. Laat de soep 15 minuten sudderen op laag vuur. Haal de pot dan van het vuur en mix de soep fijn.


Doe de room bij de soep en verwarm ze indien gewenst even terug op. Breng de soep tenslotte op smaak met wat peper en zout.

Hak de noten in stukken en bestrooi de soep hiermee net voor het opdienen.

Mmmmm!!!



(receptje uit Simply You, magazine van Carrefour)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten