zaterdag 22 augustus 2015

Groentetaart met courgette en kerstomaatjes

Wat een simpel recept en wat een lekkere taart! Voor herhaling vatbaar. Normaal zit er ook aubergine in de taart, maar dat valt hier niet zo in de smaak dus ik deed er gewoon wat meer courgette in. Maar uiteraard ben je vrij om de groentjes te gebruiken die je zelf het lekkerst vindt!


Dit heb je nodig:

2 courgetten (of 1 courgette + 1 aubergine)
3 eieren
125 room
70 g geraspte kaas (bijvoorbeeld emmentaler)
1 rol bladerdeeg
enkele blaadjes verse oregano
100 g kerstomaten
peper en zout
eventueel enkele blaadjes verse basilicum voor de afwerking

Snijd de courgette (en de aubergine) in blokjes en bak deze in een beetje bakboter* in een ruime pan, tot ze wat zachter zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.

*Het voordeel van bakken in boter is dat deze minder heet wordt als olie en dan is er dus minder kans dat de groenten verbranden. Bovendien geeft boter ook een lekkere smaak aan de courgetten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de eieren in een kom met de room, de geraspte kaas en wat peper en zout.

Leg het bladerdeeg in een taartvorm (samen met het bijgeleverde bakpapier) en prik er enkele gaatjes in zodat het deeg niet kan opbollen.

Voorbakken is niet nodig. Je kan eventueel wel een laagje paneermeel op de bodem van de taart leggen zodat het deeg goed knapperig wordt (het paneermeel slorpt het vocht op zodat het niet in de bodem trekt). Ik deed dat in ieder geval niet en de bodem was toch goed gebakken. Echt nodig is het dus niet!

Leg de courgetteblokjes (en de aubergine) op het deeg, versnipper de oreganoblaadjes erover en giet er het ei-room-kaas-mengsel over uit. Halveer tenslotte nog de kerstomaatjes en verdeel deze over de taart. Bak de groentetaart 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Leg er eventueel voor het serveren nog wat basilicum op. Mmm!!!


(receptje uit Simply You, magazine van Carrefour)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten