zondag 16 augustus 2015

Kaneel-kwarkbroodjes

Ga je op uitstap en zoek je nog iets om mee te nemen voor onderweg? Iets dat snel klaar is én heel lekker? Check! Deze kaneelbroodjes zijn exact wat je zoekt!


Dit heb je nodig:
(voor 9 broodjes)

250 g bloem
8 g bakpoeder (= 1/2 zakje)
50 g witte suiker + 1 eetlepel extra om over de broodjes te strooien
1,5 theelepel kaneelpoeder
4 g vanillesuiker (= 1/2 zakje)
een snuifje zout
50 ml melk
50 ml neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
125 kwark / plattekaas
1 ei

voor het glazuur:
60 g poedersuiker
1 eetlepel melk

Meng de bloem, het bakpoeder, 50 g suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, de vanillesuiker en een snuifje zout in een kom.

Voeg dan 50 ml melk, de olie en de kwark toe. Meng goed door elkaar. Dit kan je met de deeghaken van de mixer doen, maar met je handen gaat het eigenlijk nog beter.


Vorm met vochtige handen bolletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze ver genoeg van elkaar want ze zetten nog uit tijdens het bakken.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop het ei los en bestrijk de broodjes ermee. (met behulp van een keukenkwastje best)
Meng 1 eetlepel suiker met 1/2 theelepel kaneelpoeder en bestrooi de broodjes hiermee.


Bak de kaneelbroodjes zo'n 25 à 30 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.

Meng de poedersuiker met de melk en giet het glazuur over de broodjes. Laat opstijven... en dan... genieten maar!



(recept uit 'Koken & Genieten')

1 opmerking: