maandag 10 augustus 2015

zelfgemaakte tortillachips

Serveer er een (al dan niet zelfgemaakte) dipsaus bij en je hebt het ideale apertitiefhapje of de ideale snack voor tussendoor. Op enkele minuutjes tijd heb je deze tortillachips gemaakt, dus waar wacht je eigenlijk nog op?


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 grote tortilla's (grote ronde vellen)
een scheutje olijfolie
1,5 theelepels paprikapoeder
1 theelepel grof zeezout
1/2 theelepel gewoon keukenzout

Verwarm de oven voor op 200°C.

Knip de tortilla's met een (propere) schaar in driehoekjes en leg deze in een schaal. Giet er een scheutje olijfolie bij en meng goed. De driehoekjes moeten allemaal bedekt zijn met een dun laagje olie.


Leg de driehoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze zo weinig mogelijk overlappen. Bestrooi ze dan met paprikapoeder en de twee soorten zout.


Bak ze 5 à 6 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven. Laten afkoelen en... dippen maar!


(receptje uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen