woensdag 28 december 2016

Broodschotel met appel

Broodschotel... Voor mij was het iets nieuws, maar blijkbaar is het een typisch gerecht bij onze noorderburen. Het zit wat tussen broodpudding en verloren brood in en dat zijn nu net twee dingen die ik heel erg lekker vind. Deze broodschotel kon me dus zeker ook bekoren! Erg handig bovendien om van wat restjes (stok)brood af te komen. Dit maak ik zeker nog!


Dit heb je nodig:
(voor 4 à 6 personen)

3 eetlepels rozijnen
3 oude pistoletjes (of een stuk stokbrood)
3 grote appels
100 ml slagroom
400 ml melk
6 eieren
75 g witte suiker
1 eetlepel paneermeel
beetje poedersuiker om te bestrooien


Leg de rozijnen in een bodempje heet water en laat even staan. Zo voorkom je dat ze in de oven verbranden.

Snijd het brood in dunne plakjes.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels dan ook in dunne plakjes.

Verdeel de plakjes brood en appel rechtop in een - met boter ingevette - ovenschotel. Bestrooi met de (uitgelekte) rozijnen.



 Verwarm ondertussen de oven al voor op 180°C.

Klop de slagroom, de melk, de eieren en de suiker door elkaar. Verdeel dit mengsel over de schotel en bestrooi met het paneermeel.


Bak de broodschotel 35 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Laat afkoelen en bestrooi tenslotte met wat poedersuiker.

Lekker als ontbijt, zoete lunch, vieruurtje of dessert!


(recept uit Koken en Genieten)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen