maandag 5 december 2016

Ravioli-ovenschotel (veggie)

Makkelijk en snel te maken, eenvoudige ingrediënten en super lekker... Need I say more? ;)


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

200 g verse bladspinazie
1 ui
1 teentje knoflook
nootmuskaat
peper en zout
400 g gepelde tomaten uit blik
1/2 groentenbouillonblokje
6 takjes verse basilicum
250 g mozzarella
500 g koelverse ravioli met spinazievulling

Pel en pers of versnipper de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en fruit er de knoflook kort in. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng de spinazie tenslotte op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep in een kom en zet even opzij. De pan heb je zo meteen weer nodig.



Pel en versnipper de ui. Verhit een eetlepel olie in de pan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de tomaten en hun sap toe en giet er ook 125 ml water bij. Druk de tomaten met een spatel wat kleiner. Roer het halve bouillonblokje erdoor en kook afgedekt een tweetal minuten op laag vuur.



Verwarm ondertussen de oven voor op 225°C.

Knip / hak de basilicumblaadjes fijn. Snijd de helft van de mozzarella in blokjes en de andere helft in plakjes.

Roer de spinazie, de ravioli, de gehakte basilicum en de mozzarellablokjes door de tomatensaus. Schep alles over in een ovenschaal en verdeel de plakjes mozzarella erover.

Zoals je hieronder ziet had ik een ovenschotel met en een schotel zonder mozzarella... Mijn kinderen zijn namelijk niet zo'n mozzarella-fans...


Bak 10 minuten in de op 225°C voorverwarmde oven. SMULLEN MAAR!!!


(recept uit het maandblad 'Koken & Genieten')

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen