zondag 11 december 2016

Marmercake met chocolade

Ik had zin om iets te bakken... Maar geen zin in ingewikkelde recepten waarbij ik uren in de keuken moest staan. En toen kwam ik dit recept van marmercake tegen. Lekkerrrrrr!!!!!!


Dit heb je nodig:

250 g goede boter, op kamertemperatuur (+ wat extra om in te vetten)
200 g witte suiker
1 zakje vanillesuiker
5 eieren
250 g zelfrijzende bloem (+ wat extra voor in de bakvorm)
75 g pure chocolade
1 eetlepel cacaopoeder
poedersuiker om te bestrooien

EXTRA: tulband-bakvorm van +/- 22 cm diameter

Verwarm de oven voor op 160°C.

Klop de boter met de twee soorten suiker romig. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en klop ze er telkens goed door. Voeg dan de bloem toe en schep deze door het beslag.


Ook de jongste zoon hielp een handje mee...
Verdeel het beslag in twee (ongeveer) gelijke porties. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain marie. Roer de gesmolten - iets afgekoelde - chocolade samen met de cacao door één deel van het beslag. Meng goed door elkaar.

Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Giet alle overtollige bloem eruit.
Schep eerst het gewone beslag en dan het chocoladebeslag in de vorm. Ga met een mes of spatel door beide lagen van het beslag zonder de bodem te raken. Zo krijg je een mooi marmereffect.


Bak de cake een uur in de op 160°C voorverwarmde oven.

Ontvorm hem na 10 minuten en laat hem verder afkoelen op een rooster. Als hij helemaal is afgekoeld, bestrooi hem dan met poedersuiker. Je kan hiervoor een fijn zeefje gebruiken.

SMAKELIJK!



(recept uit 'Libelle Lekker')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten