Zalm met tomaten-garnalenkorst en aardappelpuree met dille

Vorige week lieten we onze boodschappen thuis leveren. Dat deden we eerder ook al en wat is dat handig als je het even erg druk hebt! Jammer genoeg heb je zo wel iets minder controle over wat je effectief koopt, blijkbaar. De bestelde garnalen van vorige week, waren er helaas niet bij. Ik maakte dit recept dus klaar zonder garnalen. Toch was het gerechtje bijzonder lekker! Dit maak ik dus nog eens, mét garnalen.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

75 g kleine garnalen
4 sneetjes brood
1 tomaat
75 g zachte goede boter + 4 eetlepels boter
peper en zout
4 zalmfilets
750 g aardappelen
nootmuskaat
1 bosje verse dille
150 ml melk
1 à 2 eetlepels citroensap

Schil de aardappelen, snijd ze in partjes en was ze. Kook ze gaar in een twintigtal minuten.

Verwarm ondertussen alvast de oven voor op 175°C.

Was de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verkruimel het brood grof en roer het door de tomatenblokjes. Meng ook de garnalen (als je die hebt...) en 75 g boter erdoor. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet het even opzij.

Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en leg de zalmfilets erin. Verdeel het brood-tomaatmengsel erover en druk het wat aan.

Bak 15 minuten in de op 175°C voorverwarmde oven.


Als de aardappelen gaar zijn, giet ze dan af en pureer ze met behulp van een pureestamper. Hak of knip de dille fijn en voeg deze toe aan de aardappelpuree. Roer ook de melk, 2 eetlepels boter, een flinke snuif zout en het citroensap erdoor. Houd de puree warm tot de vis klaar is.


Lekker!!!


(recept uit het maandblad 'Koken & Genieten')

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts