Gevulde aardappelen op z'n Mexicaans

De Mexicaanse keuken is mij eigenlijk niet zo bekend, maar toen ik dit receptje tegenkwam, liep het water me meteen in de mond. Dit moest ik snel eens maken! En ja hoor, het gerechtje is net zo lekker (of misschien zelfs lekkerder) als ik hoopte!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 grote aardappelen (of meerdere kleine, zoals wij deden!)
250 g rundergehakt
2 theelepels cajunkruidenmix (OF 1 theelepel zout + 1 theelepel paprikapoeder + 1 teentje knoflook, geperst + 1/2 theelepel gedroogde oregano + 1/2 theelepel cayennepeper + 1/2 theelepel gedroogde tijm)
400 g tomatenblokjes (blik)
125 g maïs (blik, uitgelekt)
125 g rode bonen (blik, uitgelekt)
3 lente-uitjes
1/2 rode paprika
250 g zure room

+ een kom tortilla-chips om erbij te serveren

Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en kook ze (mét schil) gaar in ongeveer 20 minuten. De tijd is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat.

Verhit wat olie in een grote pan en bak het gehakt al roerend zo'n twee minuten. Meng er de kruiden onder, giet de tomaten erbij en laat vijf minuten sudderen op middelhoog vuur.

Snijd de lente-uitjes in ringen (ook een deel van het groen). Verwijder de pitjes en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Voeg de maïs, de bonen, 2/3 van de lente-ui en de paprika toe. Roer alles goed door elkaar en laat nog 15 minuten op een laag vuur garen. Roer geregeld even om. Kruid desgewenst bij met nog wat gewone peper of cayennepeper.

 

Snijd de aardappelen in de lengte doormidden en hol ze een beetje uit. Schep de gehaktvulling op de aardappelen en werk af met schepjes zure room en de rest van de lente-ui. Serveer met de tortillachips. Smakelijk!


(recept uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts