donderdag 15 februari 2018

Hartige cake met zongedroogde tomaten, paprika, olijven en feta

Deze 'mediterrane cake' is ideaal voor bij de lunch met een slaatje erbij of als hartig tussendoortje, maar ik testte hem uit bij het avondmaal. 'Cake bij het avondeten?!' riepen mijn kinderen verrukt uit. En hun enthousiasme nam zeker niet af toen ze de cake proefden. 'Zoooo lekker!' Helemaal goedgekeurd dus. Een cake die ik zeker nog zal maken!


Dit heb je nodig:

3 eieren
100 ml melk
100 ml olijfolie
180 g bloem
1 zakje bakpoeder (15 g)
1 rode paprika
1 handvol zongedroogde tomaten
1 handvol ontpitte zwarte olijven
200 g feta
1 theelepel gedroogde oregano
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Klop in een mengkom de eieren los met de melk en de olijfolie.

Voeg de bloem en het bakpoeder toe en schep goed door elkaar.

Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de zongedroogde tomaten, de olijven en de feta in stukjes. Voeg alles toe aan het mengsel en kruid met oregano, peper en eventueel een beetje zout. Schep door elkaar.

Vet een cakevorm in met olie (of boter) en vul hem met het mengsel.

 

Bak de cake 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Je kan de cake lauw of helemaal afgekoeld eten. Smullen maar!


(recept uit het boekje 'Licht en lekker gezond' van Libelle)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten