zondag 4 februari 2018

Paprikasoep met mascarpone en rode pesto

Al scrollend door Pinterest kwam ik deze soep tegen. Ik besloot ze gauw te maken, want zeg nu zelf: soep met mascarpone en pesto, dat kan toch niet slecht zijn? En of het smullen was? Wow, wat een lekkere soep! We waren het er roerend over eens: een van de lekkerste soepen die we ooit hebben gegeten! Ze staat hier binnenkort zeker weer op tafel.


Dit heb je nodig:
(voor 4 bordjes)

2 gele paprika's
1 ui
1 klein teentje knoflook
1/4 eetlepel (al dan niet verse) tijmblaadjes
1 kippenbouillonblokje
60 g mascarpone
1 eetlepel rode pesto
een handjevol verse basilicumblaadjes
peper en zout

Pel en versnipper de ui.
Pel de knoflook en hak hem in stukjes of pers hem.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in stukken.

Verhit wat olijfolie in een soeppan en bak al roerend de ui, de knoflook en de paprika enkele minuten. Doe de tijm erbij en voeg er 1/2 liter water en het bouillonblokje aan toe. Laat 15 minuten koken op laag vuur.


Haal de pan van het vuur, schep de mascarpone erbij en mix de soep met behulp van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje peper en eventueel ook wat zout.

Roer de pesto door de soep, schep uit en knip de basilicum in reepjes boven de bordjes soep. Smullen maar!


(recept van Libelle, gevonden via Pinterest)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten