Burger met brie, spek en kriekjes

Een originele burger, dat zeker. Maar of hij ook lekker is? Ja hoor, zeker weten! Een hele leuke combinatie met de kriekjes, vonden wij... Zeker uitproberen!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 pistolets
400 g kalfsgehakt of gemengd gehakt
150 g brie
4 sneetjes ontbijtspek
een beetje rucola (genoeg voor tussen 4 burgers)
1 theelepel gehakte verse peterselie
1/4 theelepel geraspte citroenschil (liefst van een biocitroen)
peper en zout
500 g krieken (pot)

Snijd de brie in plakjes en zet opzij.
Bak het spek krokant in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op een velletje keukenrol.

Meng het gehakt met de peterselie, de geraspte citroenschil en wat peper en zout. Vorm er met je handen vier burgers van. Bak ze drie minuten aan elke kant.


Verwarm ondertussen ook de krieken in een kookpotje op het vuur.

Snijd de pistolets open en gril ze kort bovenaan in de oven.

Beleg de pistolets met rucola, een burger, spek, brie en een schep krieken en sluit de broodjes.
Smakelijk!



Reacties

Populaire posts