Kaaskoekjes bestrooid met limoenschil

Limoenschil? Op kaaskoekjes?? O ja, een uitstekende combinatie blijkbaar! Lekkere koekjes, en de limoen maakt ze helemaal af! Lekker origineel ook. Waar wacht je nog op?


Dit heb je nodig:
(voor 15-17 koekjes)

270 g geraspte kaas (enkel parmezaan volgens het originele recept, maar ik nam een mengeling van restjes verschillende kazen: parmezaan, cheddar, gouda, emmentaler, ...)
200 g ongezouten boter
265 g bloem
2 eidooiers
een flinke snuif zout (6 g volgens het originele recept, maar dat vind ik véél te veel)
1 limoen (liefst bio, of met zeer goed gewassen schil)

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Snijd de boter in blokjes en doe alle ingrediënten behalve de limoen bij elkaar in een mengkom. Kneed alles met de keukenmachine of - nog beter - met je handen tot een stevig deeg.

Rol het deeg met behulp van een deegroller (of een fles als je geen deegroller hebt) uit tot 0,5 cm dikte en steek er rondjes van ongeveer 5 cm diameter uit. Dit kan je doen met een steekrondje of met een glas.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 tot 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.



Laat de koekjes afkoelen op een rooster en rasp er voor het opdienen wat limoenschil over. Mmm!


(gebaseerd op een recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts