Witte chocoladetruffels met gember

Truffels... gemakkelijk om te maken en heerlijk bij een tasje koffie (of thee). Dit recept met gember is net iets specialer dan de klassieke truffels, maar de gember is zéker ook niet te overheersend.


Dit heb je nodig:
(voor +/- 15 truffels)

150 g witte chocolade
1 eetlepel (12 g) ongezouten goede boter
3 eetlepels (30 g) room
1/2 theelepel suiker
1/2 theelepel geraspte verse gember (of iets meer als je van gember houdt!)
+/- 50 g poedersuiker
+/- 50 g witte kristalsuiker

Smelt de chocolade samen met de boter in de magnetron. Dat kan je doen door telkens max. 1 minuut te verwarmen, te roeren en weer te verwarmen. Let op dat de chocolade niet verbrandt! Je kan hem natuurlijk ook au bain marie smelten.

Verwarm de room met de suiker in een pannetje en giet het mengsel al roerend bij de gesmolten chocolade. Roer de geraspte gember erdoor. Laat het geheel even afkoelen en zet het een uur in de koelkast.

Schep met een lepeltje +/- 15 schepjes uit het (gekoelde en opgesteven) mengsel en rol er tussen je handpalmen bolletjes (ongeveer 2,5 cm doorsnede) van. Rol de truffels eerst door de poedersuiker en dan door de kristalsuiker. Bewaar ze in de koelkast.





(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts