Peer-gembercake met chocoladesaus

Herfst... Het ideale seizoen om iets met peren te maken natuurlijk! De gember maakt deze cake dan weer lekker origineel én lekker! Een geslaagd receptje!


Dit heb je nodig:

1 citroen (liefst bio)
2 rijpe peren
150 g ongezouten goede boter, liefst op kamertemperatuur (+ een beetje extra voor het invetten)
150 g witte suiker
snuifje zout
4 eieren
150 g zelfrijzende bloem (+ een beetje extra bloem voor het bestrooien van de cakevorm)

2 eetlepels maïszetmeel (Maïzena)
een klein stuk gember (je hebt 2 theelepels geraspte gember nodig)
40 g amandelpoeder
scheutje melk
100 g melkchocolade
2 eetlepels room

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Vet de cakevorm goed in met boter, bestrooi met bloem en verwijder de overtollige bloem.

Was de citroen en rasp de schil. Zet opzij.

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in partjes. Snijd de citroen doormidden en pers wat citroensap over de stukjes peer.


Klop de boter met behulp van de mixer of keukenmachine los met de suiker en een snuifje zout tot je een romige massa krijgt. Klop dan de eieren erdoor.

Schep ook de bloem en het maïszetmeel door het mengsel.

Rasp de gember en roer samen met de citroenschil onder het amandelpoeder. Voeg een scheutje melk toe om een een smeuïg geheel van te maken. Roer dit onder het cakebeslag.

Doe het deeg in de cakevorm en leg er de partjes peer op. Druk wat aan.

Bak de cake in 50-60 minuten goudbruin in de op 180°C voorverwarmde oven. Laat hem 10 minuten rusten voor je hem uit de vorm haalt. Zo komt hij er goed uit.
 

Laat de cake afkoelen. Smelt dan al roerend de chocolade samen met de room in een pannetje op het vuur (of au bain marie) Giet de chocoladesaus over de cake.

Smakelijk!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts