Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, zongedroogde tomaten en kruidencrumble

Zalige saus, superlekkere crumble (die veel weg heeft van pesto, maar dan zonder kaas), ... Gewoonweg een overheerlijk gerechtje!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g gnocchi, uit de koeltoog
4 eetlepels mascarpone
100 g zongedroogde tomaatjes
400 ml passata van kerstomaten of gewone tomaten (bokaal)
1 ui
1 teentje knoflook
125 g mozzarella (1 bol)
peper en zout

voor de crumble:
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje basilicum
100 g ongezouten pistachenoten
4 eetlepels panko (Japans paneermeel)
een flinke scheut olijfolie
peper en zout


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Pel en versnipper de uit en de knoflook.
Fruit ze in een pannetje/kookpotje in wat olijfolie. Doe er dan de zongedroogde tomaten en de tomatenpassata bij en laat 10 minuten sudderen op een middelmatig vuur.
Voeg de mascarpone toe en laat de saus opnieuw kort sudderen. Kruid met wat peper en zout.

Tijd om de crumble te maken!
Mix hiervoor alle ingrediënten met de keukenmachine of met een staafmixer. Ik gebruikte zelf de staafmixer, maar dit verliep niet zo vlotjes. Er zaten uiteindelijk best nog grote stukken peterselie in mijn crumble. Maar qua smaak was er geen probleem hoor!


Meng de gnocchi met de tomatensaus in een ovenschaal.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ze erover.
Werk tenslotte af met de crumble.


Gaar het gerechtje zo'n 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. LEKKER!!!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts