Pastasalade caprese met perzik en prosciutto
Caprese is een Italiaanse salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Lekker fris dus en met perzik erbij nog fijner!
(voor 4 personen)
300 g pasta (penne bijvoorbeeld)
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels groene pesto
2 handjesvol rucola
150 g kerstomaten
2 perziken
4 plakjes prosciutto (Italiaanse ham)
1 bol mozzarella
1 handjevol verse basilicum
peper en zout
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even afkoelen
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. (zonder vetstof dus)
Meng de pasta met de pesto en kruid bij met wat peper en zout.
Halveer de kerstomaten. Snijd de perziken (met schil) in partjes. Scheur of snijd de mozzarella in stukjes.
Meng de pasta met de rucola, de tomaatjes, de partjes perzik en de stukken mozzarella. Snijd of scheur de prosciutto in reepjes en verdeel deze over de salade.
Hak de basilicumblaadjes fijn en verdeel deze tenslotte samen met de pijnboompitten over het gerechtje. Lekker!
3 eetlepels groene pesto
2 handjesvol rucola
150 g kerstomaten
2 perziken
4 plakjes prosciutto (Italiaanse ham)
1 bol mozzarella
1 handjevol verse basilicum
peper en zout
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan. (zonder vetstof dus)
Meng de pasta met de pesto en kruid bij met wat peper en zout.
Halveer de kerstomaten. Snijd de perziken (met schil) in partjes. Scheur of snijd de mozzarella in stukjes.
Meng de pasta met de rucola, de tomaatjes, de partjes perzik en de stukken mozzarella. Snijd of scheur de prosciutto in reepjes en verdeel deze over de salade.
Hak de basilicumblaadjes fijn en verdeel deze tenslotte samen met de pijnboompitten over het gerechtje. Lekker!
(recept uit Koken & Genieten)
Reacties
Een reactie posten