Gebakken aardappelen met stukjes worst, prei en spiegelei

Heerlijke comfortfood!
Oké, de lente is stilaan in aantocht, maar het is vaak toch nog best koud. Deze lekker warme maaltijd smaakt dus ook in deze tijd van het jaar nog fantastisch.


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 kg aardappelen
100 g gerookt spek in reepjes
4 grote braadworsten
250 g champignons
1 ui
1 prei
1/2 bosje verse peterselie (ik ben dit vergeten zoals je op de foto's ziet)
2-3 eetlepels ongezouten boter
4 eieren 
peper en zout


Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 15-20 minuten.
Snijd de worsten in plakjes.
Snijd de champignons in de helft of in vieren naargelang hun formaat.

Bak de spekreepjes in een grote droge pan knapperig (vetstof is niet nodig) en neem ze uit de pan.
Bak de worstplakjes in het bakvet en neem ook deze uit de pan.



Bak de champignons in het bakvet (voeg eventueel een beetje olie of boter toe) en breng ze op smaak met wat peper en zout. Voeg de ui en de prei toe en bak al roerend mee tot alles goed gefruit is. Neem uit de pan.
Smelt de boter in de pan en bak de aardappelen rondom goudbruin.


Voeg het spek, de worst en het champignon-preimengsel toe en verwarm alles opnieuw. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Bak 4 spiegeleieren en breng deze op smaak met peper en zout.
Leg de eieren op het aardappelmengsel en bestrooi tenslotte met de peterselie.

Smakelijk!



(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts