Lekker retro: koude schotel

Oké, het weer wil voorlopig nog niet helemaal mee, maar het is lente ... en bij lente horen slaatjes én ook koude schotel! Hoort daar echt een recept bij? Je legt er natuurlijk op wat je zelf verkiest, maar met dit recept heb je toch een beetje een leidraad. Geniet ervan!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

2 eieren
2 sneetjes gerookte zalm
2 handenvol veldsla

voor de aardappelsalade:
10 krielaardappelen
1 handvol verse peterselie
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels (Griekse) yoghurt
1 theelepel mosterd
peper en zout


voor de ham-aspergerolletjes:
70 g  groene aspergepunten (of heel gemakkelijk: groene asperges uit een potje)
4 sneden gerookte ham

voor de perziken met tonijn:
100 g tonijn in eigen nat (blik)
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel ketchup
een snuifje cayennepeper
een snuifje paprikapoeder
4 halve perziken op siroop (blik)

Maak eerst de aardappelsalade.
Snijd hiervoor de krielaardappelen (met schil) in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
Hak/knip de peterselie fijn en schep deze samen met de andere ingrediënten voor de aardappelsalade door de aardappelen.


Maak dan de aspergerolletjes.
Blancheer hiervoor de asperges (5 minuten koken - schillen is niet nodig), laat ze kort uitlekken en rol ze in de sneetjes ham.

Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water en pel ze. Snijd ze in de lengte doormidden. Bestrooi met een beetje peper en zout.

Maak tenslotte de perziken met tonijn.
Laat de tonijn uitlekken en meng hem met de andere ingrediënten. (buiten de perziken)
Laat de halve perziken dan uitlekken en vul ze met de tonijnmengeling.


Serveer alles samen op een groot bord (of serveerplank). Smullen maar!



(recept uit Carrefour Food Magazine, zomer 2023)

Reacties

Populaire posts