Eitjes gevuld met gerookte zalm, dille en bieslook

Onlangs gaf iemand uit de buurt wat kookboekjes weg. Tijdens een wandeling met de hond haalde ik ze op en bij thuiskomst begon ik er uiteraard meteen door te bladeren. Dit eenvoudige receptje komt uit een van deze kookboeken. Bij ons werd het onderdeel van een tapasmaaltijd. Bijzonder geslaagd!!!


Dit heb je nodig:
(voor 8 halve eitjes)

4 eieren
3 sneetjes gerookte zalm
3 eetlepels mayonaise
1 citroen
10 takjes verse dille
10 sprietjes verse bieslook (of diepvries)
een snuifje cayennepeper
peper en zout

Sorry, deze keer geen fotootjes van de tussenstappen. Het is dan ook een heel eenvoudig recept!

Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard. Pel ze, snijd ze in de lengde doormidden en schep met een lepeltje de dooiers eruit. Schep ze in een kom.

Snijd de zalm fijn en versnipper de kruiden. Hou enkele sprietjes dille apart voor de afwerking.

Meng de eidooiers met de mayonaise, de zalm, de dille, de bieslook, de cayennepeper en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Vul de eieren met de mengeling en werk af met de sprietjes opzij gehouden dille.

Zo lekker!


(recept uit 'Lekkere Hapjes' van Colruyt)

Reacties

Populaire posts