Traybake met gnocchi, worstjes, broccoli en ricotta
Mmm, een lekkere combinatie! Deze traybake is (alweer) snel en gemakkelijk te maken. Je schuift hem een halfuur in de oven en ... je kan lekker eten! Ideaal toch!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
500 g verse gnocchi (uit de koeltoog)
500 g fijne worstjes (chipolata)
1 broccoli
1 teentje knoflook
1 citroen
250 g ricotta
een scheutje olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 190°C.
Snijd de broccoli in roosjes en leg deze samen met de worstjes (eventueel wat kleiner gesneden) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Gaar 10 minuten in de voorverwarmde oven.
500 g verse gnocchi (uit de koeltoog)
500 g fijne worstjes (chipolata)
1 broccoli
1 teentje knoflook
1 citroen
250 g ricotta
een scheutje olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven alvast voor op 190°C.
Snijd de broccoli in roosjes en leg deze samen met de worstjes (eventueel wat kleiner gesneden) op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Gaar 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en neem de bakplaat uit de oven.
Pel en versnipper de knoflook.
Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
Leg de ricotta in het midden van de bakplaat en verdeel de knoflook en wat peper en zout erover.
Voeg ook de gnocchi toe aan de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, citroensap en de geraspte citroenschil. Gaar nog 25 minuten in de oven.
Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de ricotta eventueel onder de rest. Smakelijk!
Reacties
Een reactie posten