Italiaans getinte aardappelsalade met basilicumcrème
Een echt zomergerechtje dat euh ... misschien niet zo voor de hand liggend is bij dit winterse weer. Maar waarom ook niet? Deze salade is super lekker en fris én staat snel op tafel!
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
750 g krielaardappelen
1 blik artisjokharten (425 ml)
3 tomaten
1 klein zakje rucola
1 bosje basilicum
150 ml zure room
5 eetlepels wittewijnazijn
een snuifje suiker
6 eetlepels olijfolie
100 g zwarte olijven
75 g Italiaanse salami (dunne plakjes)
40 g parmezaanschilfers
Snijd de aardappelen wat kleiner en kook ze in 20 minuten gaar. Je hoeft ze niet te schillen.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze doormidden.
Snijd de tomaten in blokjes.
750 g krielaardappelen
1 blik artisjokharten (425 ml)
3 tomaten
1 klein zakje rucola
1 bosje basilicum
150 ml zure room
5 eetlepels wittewijnazijn
een snuifje suiker
6 eetlepels olijfolie
100 g zwarte olijven
75 g Italiaanse salami (dunne plakjes)
40 g parmezaanschilfers
Snijd de aardappelen wat kleiner en kook ze in 20 minuten gaar. Je hoeft ze niet te schillen.
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze doormidden.
Snijd de tomaten in blokjes.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd/knip de helft ervan fijn.
Roer de fijngesneden basilicum door de zure room en breng dit sausje op smaak met peper en zout.
Roer azijn, olie, zout, peper en een snuifje suiker door elkaar.
Schep de aardappelen, de artisjokken, de tomaten, de rucola, de olijven, de overige basilicum en de marinade (olie-azijnmengsel) door elkaar in een serveerschaal. Heb je tijd? Dan kan je dit 30 minuten laten staan (marineren), maar dat hoeft niet per sé.
Werk af met de salami en de parmezaanschilfers en dien op met de basilicumcrème.
(recept uit Koken & Genieten, Zomerhits 2012)
Reacties
Een reactie posten