Ovenschotel van witloof, knolselderpuree, champignons en gehakt

Knolselder, wat een fantastische groente! Ik vind het een gedoe om hem te snijden (deze keer nam ik dan ook diepvriesblokjes), maar hoe dan ook is hij het waard. Zo lekker! In combinatie met de andere groentjes en het gehakt is deze ovenschotel met knolselder een absolute topper!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

400 g (diepvries)knolselder, in blokjes
200 ml melk
300 g gemengd gehakt
1/2 eetlepel fajitakruiden (of een andere kruidenmengeling - ik nam Spaanse kruiden)
3 stonken witloof
150 g champignons
een handjevol verse peterselie
60 g geraspte gratinkaas
scheut olijfolie
nootmuskaat
peper en zout

Verwarm de oven alvast voor op 190°C met de grillstand aan.

Kook de knolselder gaar in de melk. Giet af en pureer met een scheut olijfolie, een snuifje nootmuskaat, peper en zout.

Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het gehakt rul. Kruid met de fajitakruiden, peper en zout. Haal uit de pan en zet opzij. De pan heb je nog nodig.


Snijd het witloof in stukjes.
Verhit nog een scheutje olijfolie in dezelfde pan en bak hierin het witloof. Kruid met peper en zout. Haal ook uit de pan.

Snijd de champignons in blokjes.
Bak de champignons in dezelfde pan en kruid ze met peterselie, peper en zout.


Neem een ovenschotel en schep de knolselderpuree onderaan. Voeg het witloof, de champignons en het gehakt toe en strooi de kaas erover.


Gratineer ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas goudbruin is.
Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts