Gebakken aardappelen, venkel en gehaktballetjes uit de oven
Wie houdt er nu niet van een gemakkelijk gerechtje uit de oven? En wie houdt er nu niet van gehaktballetjes? Dit gerechtje, geserveerd met een fris kwarksausje, smaakt super op een druilerige dag zoals deze! (en natuurlijk ook bij mooi weer!)
Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)
1 kg hardkokende aardappelen
250 g venkel
2 eetlepels olijfolie
1 ui
1 bosje bieslook
400 g gehakt
250 g magere kwark
2 theelepels citroensap
een flinke snuif paprikapoeder
peper en zout
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar in 20 minuten.
Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
Snijd de venkel in reepjes.
Verdeel de aardappelen en de venkel over een met bakpapier (of bakmatje) beklede bakplaat.
Bedruppel met de olijfolie, het paprikapoeder en wat peper en zout.
Pel en versnipper de ui en knip/hak de bieslook fijn.
Kneed het gehakt, de ui, de HELFT van de bieslook en wat peper en zout door elkaar met een vork of met je handen. Maak gehaktballetjes zo groot als een walnoot en leg ze tussen de aardappelen en venkelreepjes op de bakplaat.
Bak zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer ondertussen de kwark, het citroensap, de overige bieslook, een beetje paprikapoeder, peper en zout door elkaar.
Serveer alles samen en ... geniet!
(recept uit Libelle Lekker)
Reacties
Een reactie posten