Huisgemaakte naanbroodjes uit de pan (heerlijk!)

Naanbrood: Aziatisch brood op basis van meel en yoghurt. Aangevuld met wat knoflook en verse kruiden wordt dit luchtige brood echt onweerstaanbaar voor bij een lekkere maaltijd! Je hebt er zelfs geen oven voor nodig. Op slechts enkele minuten tijd bak je de broodjes in een (grill)pan! Zo gemakkelijk! Ja, ik ben absoluut fan van deze broodjes... Zo geslaagd!


Dit heb je nodig:
(voor 12 broodjes)

150 ml melk
2 theelepels witte suiker
4 g gedroogde gist
450 g bloem
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels verse gehakte koriander (wij namen peterselie omdat niet iedereen hier koriander lust!)
1 teentje knoflook, geperst of gehakt
2 eetlepels olijfolie
200 g Griekse yoghurt
een flinke snuif zout
peper

EXTRA: deegroller, grillpan

Verwarm de melk kort in een pannetje of in de magnetron tot ze lauw is. (zeker niet al te heet!)
Roer de suiker en de gist er goed door en plaats de melk 10-15 minuten op een warme, tochtvrije plaats. Ik verwarmde daarvoor mijn oven héél kort op lage temperatuur voor en plaatste de melk in de oven. Zo kan de gist zijn werk doen...

Roer ondertussen in de kom van de keukenmachine of mixer de bloem, het bakpoeder, de koriander (of andere kruiden), de knoflook, het zout en de peper door elkaar.


Voeg de gerezen melk, de olijfolie en de Griekse yoghurt toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten (in de keukenmachine of met de mixer). Het wordt een plakkerig en niet zo stevig deeg.

Laat het deeg 45 tot 60 minuten rijzen op een warme, tochtvrije plaats. Ik deed dit alweer in een lichtjes verwarmde oven en ik legde ook een natte schone theedoek (keukenhanddoek) op de kom.


Bestrooi dan je werkvlak met wat bloem en stort het gerezen deeg daarop uit. Strooi indien nodig ook een klein beetje bloem over het deeg zodat het niet aan je handen blijft kleven.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol deze met de deegroller tot langwerpige broodjes.


Verhit een grillpan zonder vetstof en bak de broodjes aan beide kanten gaar. Dit ging bij mij heel snel, zeker in het midden van de pan. Zorg dus dat je ze op tijd omkeert, zodat ze niet verbranden! Smullen!!



(recept uit het Het Borrelhapjes Bakboek van Laura Kieft)

Reacties

Populaire posts