Radijsjessoep met knoflookcroutons

Een lekker fris soepje, wie zegt daar deze tijd van het jaar nu nee tegen? Bovendien gebruik je in dit gerechtje niet enkel de radijsjes zelf, maar ook het loof. Jammer voor onze konijntjes (die dol zijn op radijsloof), maar wel erg lekker voor ons!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 flinke bos radijzen met loof
1 grote bloemige aardappel
1 ui
2 kippenbouillonblokjes
100 ml room
1 eetlepel bloem
30 g geraspte parmezaan
peper en zout

voor de croutons:
2 sneetjes (bruin) brood
1 teentje knoflook
een klontje boter
peper en zout

Maak de radijzen én het loof schoon.

Snijd het grootste deel van de radijzen doormidden en houd er enkele bij voor de afwerking.
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Pel en versnipper de ui.

Verhit een beetje olijfolie in een soeppot en fruit er de ui in. Voeg de bloem toe en bak even mee.
Giet er dan 1 liter water bij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook.

Voeg ook de radijzen, het loof en de aardappelblokjes toe. Laat 10 minuten op zacht vuur koken.


Tijd om de croutons te maken!
Snijd het brood in blokjes. Pel en pers of versnipper de knoflook.
Verhit de boter in een klein pannetje en fruit de knoflook. Voeg het brood toe en bak al roerend goudbruin en knapperig. Kruid met peper en zout.


Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoor en neem van het vuur.
Werk de soep af met de croutons, de parmezaan en enkele plakjes radijs.

Mmm!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts