Vegetarische kapsalon met shoarma van knolselder en huisgemaakte big mac saus

Mmm, alleen al voor die big mac saus zou je dit maken! Maar niet enkel de saus is lekker hoor. Het hele gerechtje is 'om duimen en vingers af te likken'! Heel geslaagd!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

700 g grote aardappelen met een gave schil
1 kleine knolselder
1,5 eetlepel shoarmakruiden (of een mengeling van paprikapoeder, currypoeder, kaneel, komijn, zout, cayennepeper en chilipoeder)
6 eetlepels olijfolie
1/2 krop ijsbergsla
300 g kerstomaten
3 grote zoetzure augurken (of meer kleintjes)
1/2 rode of gewone ui

voor de big mac saus:
5 eetlepels yogonaise (ik heb zelf Griekse yoghurt & mayonaise gemengd)
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels piccallily / pickles
1/2 eetlepel azijn
1/2 eetlepel witte suiker
1/4 ui, in hele kleine stukjes gehakt
een snuifje chilipoeder

Verwarm de oven alvast voor op 220°C.

Snijd de aardappelen met de schil eraan in frieten. Schil de knolselder en snijd ook deze in reepjes.

Bekleed twee bakplaten (of een plaat en een rooster) met bakpapier. Leg de aardappelen op één plaat en de knolselder op de andere.

Kruid de aardappelen met wat zout en peper.
Kruid de knolselder met de shoarmakruiden.
Giet over allebei een drietal eetlepels olijfolie en schep door elkaar zodat de olie en de kruiden goed verdeeld zijn.


Plaats de aardappelen bovenaan in de oven en de knolselder eronder. Bak 30 minuten op 220°C.

Halveer intussen de tomaatjes, snijd de sla in fijne reepjes, snijd de augurken in plakjes en de ui in dunne halve ringen.

Roer voor de big mac saus alle ingrediënten goed door elkaar.


Leg onderaan in een serveerschaal de aardappelfrieten, daar bovenop de knolseldershoarma en daarop de sla, de tomaatjes, de ui en de augurk. Serveer met de saus. Smullen maar!


(recept uit het magazine Foodies)

Reacties

Populaire posts