Pasta met tomaat, avocado en tortillachips (VEGGIE)

Wat een originele manier om lasagnebladen te gebruiken. En verder... zo'n gerechtje afgewerkt met tortillachips, daar kon ik toch echt niet aan weerstaan! Mmm!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 ui
250 g kerstomaten
3 eetlepels olijfolie
400 g tomatenblokjes (blik of brik)
1 theelepel gedroogde oregano
8 lasagnebladen
1 rijpe avocado
2 eetlepels volle (al dan niet Griekse) yoghurt
1 eetlepel citroensap
snuifje cayennepeper
2 eetlepels boter
50 g tortillachips (naturel)
peper en zout

Breng +/- 2 liter water met een snuif zout aan de kook.

Pel en versnipper de ui. Verhit wat olie in een diepe pan en fruit er de ui in.
Halveer de kerstomaten en bak ze een viertal minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat een vijftal minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en oregano.


Breek de lasagnebladen in stukken en kook ze 8 minuten in het water.

Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit, schep het vruchtvrees eruit en pureer het. (met de mixer of met een vork) Roer de yoghurt en het citroensap erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout.


Giet de lasagnebladen af en laat ze goed uitlekken in een zeef of vergiet.

Verhit de boter en een eetlepel olijfolie (veel vetstof dus...) in een pan en bak de lasagnebladen er al roerend 3 tot 5 minuten in.


Meng de lasagnebladen met de tomatensaus. Schep de avocadodip er op en verkruimel de tortillachips erover. Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts