Minitaartjes met spinazie en knakworst

Voor tijdens een gezellig tv-avondje of als hoofdmaaltijd met een lekker gezonde salade erbij... Deze taartjes zijn om van te smullen! En zien er dan ook nog eens super leuk uit, vind je niet?


Dit heb je nodig:
(voor 7 taartjes)

een rol bladerdeeg (of 7 plakjes bladerdeeg uit de diepvries)
1 ui
200 g spinazie (diepvries)
400 g knakworsten
7 kerstomaten
1 ei
1 eetlepel groene pesto
75 g geraspte belegen kaas (of een blok kaas waarvan je zelf raspt!)
peper en zout

Pel en versnipper de ui. Verhit wat olie in een kookpotje / pannetje en fruit daarin de ui. Voeg de spinazie en 5 eetlepels water toe. Laat 10 minuten op laag vuur koken en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur en roer de pesto erdoor.


Verwarm de knakworsten een vijftal minuten in heet (net niet kokend) water. Schep de worsten uit de pan en snijd ze in stukjes.

Verwarm de oven alvast voor op 200°C.

Steek uit de bladerdeeg 7 rondjes van 12 cm. (met behulp van een uitsteekcirkel, glas, ...) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei en bestrijk de bladerdeegcirkels ermee.


Leg de stukjes knakworst langs de randen van de bladerdeegcirkels. Schep het spinaziemengsel in het midden van de taartjes. Bestrooi met de kaas en leg op elk taartje een kerstomaat.


Bak de taartjes 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven.
Serveer en... geniet!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts