Kindertiramisu (zonder alcohol / koffie)

Sinterklaas bracht onze kinderen dit jaar allebei een kookboek. Dat stond bij beiden bovenaan hun verlanglijstje en ze zijn er dan ook héél erg blij mee! Niet zomaar een kookboek trouwens, een KINDERkookboek. Ja, ze zijn 'al' 14 en 12 inmiddels, maar ze hebben nog niet extreem veel kookervaring en met deze boeken kunnen ze dankzij de duidelijke uitleg helemaal zelfstandig aan de slag. Zo leuk!

Lucas (12) toverde een suuuuuuuuperlekkere tiramisu tevoorschijn, met chocolademelk i.p.v. koffie (ook al is hij stiekem dol op koffie) en zonder alcohol. En geloof het of niet: al zijn wij - zijn ouders - gek op de klassieke versie van tiramisu, deze versie vinden we ook héééél erg lekker!


Dit heb je nodig:
(voor 6 porties)

4 eieren
150 g poedersuiker
400 g mascarpone, best op kamertemperatuur
200 g boudoirs (= lange vingers)
175 ml chocolademelk
1 eetlepel ongezoet cacaopoeder


Scheid de eiwitten van het eigeel en klop TWEE (van de 4) eiwitten met behulp van een mixer stijf. De andere 2 eiwitten heb je niet nodig.

Klop de eidooiers (ook met de mixer) met de poedersuiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.

Doe de mascarpone bij het dooier-suikermengsel en spatel door elkaar. Schep dan voorzichtig ook het eiwit erdoor. Schep niet te hard zodat je de lucht die je er juist hebt in geklopt er niet meteen weer uit klopt.

Doe de chocolademelk in een schaaltje en doop de boudoirs erin. Leg ze daarna naast elkaar op de bodem van een grote schaal.

Schep de helft van het mascarponemengsel erover. Bedek met een tweede laag in chocolademelk gedoopte koekjes en eindig met een laag mascarponemengsel.

Doe het cacaopoeder in een fijne zeef en schud het over de tiramisu.

 

 

Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. SMULLEN MAAR!!!



(uit 'Het complete Ketnet bakboek')

Reacties

Populaire posts