Ovenschotel met gehakt, groentenmengeling en knolselderpuree (zonder aardappel!)

Een ovenschotel zonder aardappel? Ik twijfelde of deze maaltijd me wel zo'n voldaan gevoel zou geven als mét aardappel. Ik lust namelijk heel graag aardappel(puree). Maar ja hoor, een bijzonder geslaagd gerechtje! En bovendien veel groenten en lekker licht. Mmm!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g kalfsgehakt
1 knolselder
1 paprika (kleur naar keuze)
2 wortelen
1 courgette
1 ui
1 teentje knoflook
1/2 theelepel tijm (vers of gedroogd)
1/2 theelepel rozemarijn (vers of gedroogd)
4 eetlepels room
paneermeel
nootmuskaat
peper en zout


Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Kook in 20 minuten gaar in gezouten water. Giet de knolselderblokjes af en pureer met de room met behulp van een staafmixer. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.


Versnipper de de ui en de knoflook en snijd de paprika, courgette en wortelen in kleine blokjes. Fruit alle groenten samen aan in een scheutje olijfolie. Brengt op smaak met tijm, rozemarijn, peper en zout. Laat even onder een deksel garen tot de groenten zachter zijn.

Bak ondertussen het gehakt rul in een pan en kruid met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schep de groenten in een ovenschotel, leg het gehakt erover en werk af met een laag knolselderpuree. Strooi er wat paneermeel over.



Bak 25 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven. Klaar!



(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts