Zalmquiche met prei en ricotta met een slaatje van veldsla & honingdressing

Njammie, wat een heerlijke quiche! Warm bereide gerookte zalm vind ik altijd geweldig en in combinatie met prei en ricotta bleek het helemaal top. Zoooo lekker!

Dit heb je nodig:

1 rol bladerdeeg (of kruimeldeeg)
150 g gerookte zalm
800 g prei
250 g ricotta
40 g parmezaan (geraspt)
4 eieren
100 ml lichte room
peper en zout

voor het slaatje:
125 g veldsla
1 eetlepel honing
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Snijd de prei in ringen.
Verhit een beetje olijfolie of boter in een pan en stoof de prei er 5 minuten in. Kruid met peper en zout en meng de ricotta eronder.


Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele gaatjes in met een vork. Verdeel de gestoofde prei erover.

Snijd de zalm in reepjes en verdeel die ook over de quiche.

Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout en giet over de quiche. Strooi de parmezaan er ook nog over.


Bak de quiche zo'n 45 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de honing met de olijfolie en de balsamicoazijn en schep onder de veldsla.
Serveer de quiche met het slaatje en... geniet!



(recept van Colruyt)

Reacties

Populaire posts