Witte vis in een jasje van ontbijtspek en abdijkaas met gekarameliseerde appel

Wauw, zo verrassend lekker! Bijzonder snel gemaakt en echt bijzonder lekker! Wat een geslaagd receptje. Hou je van vis, vlees én kaas? Dan moet je dit beslist eens klaarmaken.

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 witte vis filets (wij namen schelvis)
16 sneetjes ontbijtspek natuur
4 sneetjes abdijkaas (bijvoorbeeld Maredsous)
4 appels
klontje boter
4 takjes verse rozemarijn (of eventueel gedroogde)
scheutje olijfolie
peper en zout


Verwarm de oven alvast voor op 250°C. (ja, dat is héél warm, maar zo is het gerechtje dus wel snel klaar)

Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Meng ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

Smeer de vis in met het rozemarijnmengsel met behulp van een keukenkwastje en wikkel elke visfilet in 4 sneetjes ontbijtspek.

Leg de visfilets in een (eventueel licht ingeoliede) ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bak 10 minuten in de op 250°C voorverwarmde oven.

Haal uit de oven en leg op elk stuk vis een sneetje abdijkaas. Plaats nog 3 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de appels (met schil) in partjes en bak ze in een pan met een klontje boter tot ze beginnen te karameliseren.


Serveer alles samen. Smullen maar!!


(recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts