Vegetarische chili uit de oven

Pure comfort-food. En deze heerlijk smeuïge vegetarische variant moet zéker niet onderdoen voor de 'echte' versie. Heerlijk, echt waar!!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

4 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
4 wortelen
2 paprika's
400 g kidneybonen (blik)
200 g maïs (blik)
2 eetlepels tomatenpuree
200 g langkorrelige rijst
100 ml witte wijn
1 liter tomatensap (in de winkel te vinden bij de vruchtensappen)
1,5 groentebouillonblokje
peper en zout
snuifje witte suiker
1/2 chilivlokken
75 g cheddar (stuk of geraspt)
125 g mozzarella


Snijd de lente-uitjes in ringen.
Pel en versnipper de knoflook.
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Giet de kidneybonen en de maïs af en spoel kort in een vergiet onder de kraan.

Verhit een scheut olijfolie in een ruime (wok)pan. Fruit er de lente-ui, de knoflook en de wortel een vijftal minuten in. Bak de tomatenpuree kort mee.

Roer de rijst erdoor en fruit deze glazig.


Giet de witte wijn en het tomatensap erbij en breng aan de kook. Roer de groentebouillonblokjes erdoor en laat 20 minuten koken zodat de rijst gaar wordt.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Roer de paprika, de kidneybonen en de maïs erdoor en kook 10 minuten verder op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper, zout, suiker en de chilivlokken.


Schep alles in een ovenschotel.
Rasp de cheddar over het gerecht. Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel die ook over de schotel. Bak 15 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts