Geroosterde bloemkool met kruidig rundergehakt en pittige dipsaus

Heerlijk, dat gehakt met rozijnen en pijnboompitten en dan die geroosterde bloemkool en die dipsaus ... echt heel geslaagd. Bovendien staat dit gerecht binnen het halfuur op tafel, ideaal!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

1 bloemkool
4 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel zout
1,5 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
500 g rundergehakt
50 g rozijnen
30 g pijnboompitten
2 takjes verse munt
2 takjes verse peterselie
250 g crème fraîche (of Griekse yoghurt)
1 à 2 theelepel(s) harissa (of 2 theelepels sambal + een scheutje citroensap)

Verwarm de oven alvast voor op 180°C.

Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze in een ovenschaal. (of op een met bakpapier beklede bakplaat) Meng 3 eetlepels olijfolie met 1/2 theelepel zout, 1,5 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel komijnpoeder. Schep de kruidenolie en de bloemkoolroosjes goed door elkaar. Rooster de bloemkool 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bloemkool goudbruine randjes heeft.


Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en bak het rundergehakt er rul in. Voeg de rozijnen, de pijnboompitten en 3 eetlepels water toe en laat 2 minuten pruttelen op laag vuur.

Hak of knip de munt en de peterselie in reepjes en roer de helft door het gehakmengsel.
Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder en peper en zout.



Roer voor de dip de crème fraîche (of Griekse yoghurt) en de harissa door elkaar. Breng op smaak met zout en komijnpoeder.

Serveer alles samen en werk af met de overige kruiden (munt en peterselie).

Smakelijk!!


(recept uit Koken & Genieten)

Reacties

Populaire posts