Kippenballetjes met broccoli en mosterdroom

Broccoli was als kind een van mijn favoriete groenten en tot op de dag van vandaag lust ik het nog altijd erg graag. Gelukkig is de rest van ons het gezin het daar helemaal mee eens. Deze heerlijk beetgare broccoli in combinatie met kippenballetjes en zalig zachte mosterdsaus bleek weeral een erg geslaagd gerechtje!

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

500 g kippengehakt
1 ui
1 teentje knoflook
2 stronkjes broccoli (of 1 broccoli en 1 broccolini/bimi)
1 eidooier
250 ml room met 15-20% vetgehalte
1 blokje kippenbouillon
80 g amandelpoeder
1 eetlepel grove mosterd (met mosterdbolletjes)
1/2 theelepel kippenkruiden
peper en zout
scheutje olijfolie


Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Pel en versnipper de ui. Pel en pers of versnipper de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui en de knoflook glazig.
Voeg dan 250 ml water, de room en het kippenbouillonblokje toe en laat 2 minuten koken.
Voeg de mosterd toe en kruid met peper en zout.
Giet de mosterdroom in een ovenschaal en zet even opzij.

Kneed het kippengehakt met de eidooier, het amandelpoeder en de kippenkruiden goed door elkaar (met je handen) Rol er balletjes van zo'n 4 cm doorsnede van en leg deze in de saus in de ovenschaal.

Snijd de roosjes van de broccoli en leg deze mee in de ovenschaal.
Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.


 

Zet de ovenschaal 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.
Smakelijk!!


(recept uit Libelle Lekker)

Reacties

Populaire posts