Gepaneerde vis met waterkerssaus en waterkerspuree

"Als ik dit op restaurant zou krijgen, dan zou ik complimenten aan de chef geven." Deze uitspraak rolde spontaan uit mijn mond na enkele happen van dit gerechtje. Verrassend lekker, echt waar! Voor herhaling vatbaar dus!!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g witte visfilet (naar keuze)
snuifje komijnpoeder
5 eetlepels paneermeel
1 ei
enkele blaadjes jonge spinazie (en/of veldsla)

voor de waterkerssaus:
1 bosje verse waterkers
1 stengel prei
1 aardappel (gemiddeld formaat)
20 g boter
1 kippenbouillonblokje

voor de puree:
1 kg zachtkokende aardappelen
1 bosje waterkers
100 g zure room
scheut melk
peper en zout


Kook de waterkers 1 à 2 minuten (= blancheren). Giet in een zeef of vergiet en spoel af met koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de prei in ringen en snijd de aardappel in kleine blokjes.
Laat de boter smelten in een pannetje en bak hierin de prei en de aardappel al roerend enkele minuten. Zet ze onder water (ongeveer 400 ml water), voeg het bouillonblokje toe en laat 15 à 20 minuten sudderen. Voeg de waterkers toe en mix glad met de staafmixer. Houd de saus warm.



Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook 15 tot 20 minuten tot ze goed zacht zijn. Pureer met een pureestamper en roer er een bosje waterkers (blaadjes grof geknipt/gehakt), de zure room en wat peper en zout door. Doe er nog een scheutje melk bij als je de puree éxtra zacht wil maken. Ik deed dit per ongeluk, maar het bleek een goede beslissing.
Zet de puree opzij met het deksel op de pot zodat hij warm blijft.

Meng het paneermeel en de komijn door elkaar in een diep bord.
Breek in een ander bord het ei en klop dit los.
Snijd de vis in stukken en rol deze eerst door het ei en dan door het gekruide paneermeel.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan (met antiaanbaklaag) en bak de vis er op hoog vuur goudbruin in. Schep regelmatig om.


Schep de puree, de waterkerssaus en de vis op borden en werk af met enkele blaadjes spinazie en/of veldsla. Smullen maar!


(gebaseerd op een recept uit Simply You, magazine van Carrefour)

Reacties

Populaire posts